رنگ در میناکاری
ساخت رنگ ها در میناکاری آموزشی است که امروز میخواهیم در پارس بانو باهم دنبال کنیم رنگ هایی که به طرح و نقش های مینا روحی تازه میدمند ، همراه ماباشید.
رنگهای مورد استفاده در میناکاری بیشتر از اکسید فلزات و یا رنگ های گیاهی و معدنی هستند
این رنگ ها دارای ارزش بالا و یکسری از رنگ ها از قبیل رنگ بنفش از اکسید فلزاتی همچون طلا میباشند که قیمت بسیار بالایی دارد.
جهت آشنایی کامل با انواع رنگ ها و ترکیبات آن ها میتوانید جزوه تخصصی میناکاری را تهیه بفرمایید.
شناخت رنگها:
همانطور که پیشتر توضیح داده شد رنگهای میناکاری به صورت پودری در تنوع بالایی در بازار موجود میباشند ، البته نوع رنگ مصرفی باید دارای مرغوبیت باشد زیرا استفاده از رنگهای نا مرغوب کیفیت کار نهایی را تا حد زیادی پایین می آورد و به نتیجه مطلوب نخواهید رسید.
برای شناخت رنگ ها چند نکته کلیدی وجود دارد که یکی از مواردی که در ابتدا باید به آن توجه بفرمایید این هست که رنگ نرم باشد و در آن سنگریزه وجود نداشته باشد.رنگی که داخل پاکت میریزید هرچه نرم تر و بهتر باشد ذرات ان بیشتر به سطح پلاستیک و یا ظرف میچسبد.
محلی که از آنجا رنگ تهیه میفرمایید معتبر باشد متاسفانه امروزه رنگهای بی کیفیتی را به اسم رنگ مینا وارد بازار کرده اند که بعد از کوره ایراد آن نشان داده میشود و عملا تمام زحمت شما برای نقاشی به هدر می رود.
برلی مثال رنگ پودری بنفش که بسیار رنگ زیبایی دارد در رنگهای بی کیفیت بعد از کوره به رنگ قهوه ای تبدیل میشود.
بس
بس ترکیبی از صمغ عربی و گلیسیرین است.
صمغ به جهت چسبندگی و گلیسیرین به منظور روانی حرکت قلم بر روی ظرف است.
استفاده از بس نا مرغوب موجب ایجاد ترک و کدر شدن و یا حتی پاک شدن ظرف ها قبل از کوره میشود.
(بس در داخل یخچال نگهداری فرماید و حتی الامکان سعی کنید در معرض نور قرار ندهید)
بوم رنگ و یا رنگ زمینه از حساس ترین و مهم ترین بخش های اموزش میناکاری به حساب می آید. که به دلیل حساسیت بالا در مراحل پایانی آموزش که شما تا حدی با اصول و قواعد و رنگها آشنا شده اید عنوان خواهد شد.
در ادامه توضیحات مفصل راجع به چگونگی و غلظت رنگ گذاری خدمتتون عرض میکنم.
در ویدئو چگونگی ساخت رنگ در میناکاری توضیح داده شده است.